IZKORISTI GOTOVINSKI POPUST NA STROJE ► 10% S KODO HUSQVARNA10 ● 5% S KODO GOTOVINA5 ► Klikni za več ...
(0) izdelkov
V košarici še nimate izdelkov.
Izdelki
Close
Filters
Preferences
Iskanje

Robotske kosilnice

Namestite robotsko kosilnico in pozabite nanjo. Robotska kosilnica lahko kosi noč in dan ter zagotavlja prelepo trato na vsakem vrtu, kljub slabemu vremenu, kompleksni obliki, ozkim prehodom, strminam, cvetličnim gredam in drugim oviram. Na robotsko kosilnico se lahko zanesete. Sosedje in vi jo boste komaj opazili pri vsakodnevni in skoraj neslišni rutinski košnji. V naši ponudbi robotskih kosilnic Husqvarna boste zagotovo našli tako, ki bo najbolje ustrezala velikosti in obliki vašega vrta in vašim željam. Za košnjo na strmini preverite tudi robotske kosilnice z vsekolesnim pogonom.

Robotske kosilnice za vselej pokošeno trato

Robotske kosilnice so najnovejši trend na področju vzdrževanja vrtov. Marsikdo še vedno meni, da je robotska kosilnica le modna muha in ga ni čez potiskanje dobre stare kosilnice. Vendar je razvoj robotskih kosilnic v zadnjih letih tako izrazito napredoval, tako da so po opravljenem delu popolnoma konkurenčne ostalim kosilnicam. Poleg tega da vam prihranijo čas in delo, pa so zanimive še zaradi tehnološko naprednih funkcij. Še več o prednostih robotske košnje pa si preberite v prispevku Popolnost robotske košnje.

Zakaj izbrati robotsko kosilnico?

Z robotsko kosilnico boste čas, ki bi ga porabili za košnjo trave, porabili za stvari, ki jih počnete raje, vaša zelenica pa bo vedno pokošena in urejena. Robotske kosilnice so enostavne za uporabo in zasnovane tako, da so čimbolj inteligentne in uporabniku prijazne. GPS navigacija in vgrajeni senzorji pomagajo prilagajati njeno delovanje glede na različne dejavnike, kot so rast trave, vreme in teren. Ne glede na kompleksnost vašega vrta bo z robotsko kosilnico ta vedno urejen in pokošen. Ker boste z robotsko kosilnico kosili pogosteje, bo travnih odrezkov manj, pa še te bodo delovali kot gnojilo, tako da bo zelenica hitro lepa in gosta, brez razraščanja plevela. Naše stranke pravijo, da so se s pomočjo robotske kosilnice znebile tudi mahu. Robotske kosilnice v primerjavi s klasičnimi vrtnimi kosilnicami zavzamejo najmanj prostora in so okolju prijaznejše, saj za delovanje uporabljajo baterijo (polnilna postaja pa je vključena v vašo električni vtič) in tako ne porabljajo goriva in sproščajo emisij. Nivo hrupa pri robotskih kosilnicah je najnižji, tako da boste prej kot motor slišali rez trave. Življenjska doba baterije je odvisna od uporabe. Za primer, Husqvarna robotska kosilnica Automower® ob 6-mesečni uporabi na leto na površini 800m2 z baterijo zdrži 4 sezone.

Kako deluje robotska kosilnica?

Košnja z robotsko kosilnico poteka s pomočjo mejnega kabla. Mejni kabel se položi na travo s pomočjo sponk, čez nekaj dni pa ga trava preraste, tako da postane neviden. Kadar robotsko kosilnico moniramo mi, mejno žico s pomočjo posebnega stroja položimo pod zemljo. Mejna žica je tako popolnoma nevidna in ne ovira gibanje po vaši zelenici. Kosilnica s pomočjo senzorjev zazna mejni kabel in se giblje znotraj tega v nepravilnih naključnih vzorcih, tako da v travi ne pušča linij ali sledi. Husqvarna že več kot desetletje razvija robotske kosilnice in je še vedno vodilna blagovna znamka na tem področju. Husqvarna je večkrat testirala kakšna košnja je bila najbolj učinkovita in ugotovili so, da so z naključno in redno košnjo rezultati najboljši. Ravno zato je izjemno pomembno, da izberete robotsko kosilnico, ki bo primerna za površino in kompleksnost vaše zelenice. Samo ob upoštevanju vseh pogojev boste nad robotsko košnjo navdušeni. Robotska kosilnica prav tako za seboj ne pušča trave, pokošeno travo seseklja na majhne koščke, ki obenem gnojijo zelenico. Žal robotska kosilnica brez mejnega kabla še ne obstaja oziroa jo Husqvarna še razvija - v prvi vrsti za profesionalno uporabo. Ko kosilnica konča z delom ali ji začne primanjkovati energije, se sama vrne na polnilno postajo s pomočjo vodilne žice. Vedno kadar se montira robotska kosilnica je potrebno območje košnje omejiti nato pa po sredini zelenice speljati še vodilno žico. Namen vodilne žice je zapeljati robotsko kosilnico v polnilno postajo vedno, ko je to potrebno (polnjenje, igra na zelenici in podobno). S pomočjo vodilne žice robotska kosilnica najde najhitrejšo pot do polnilne postaje, ne glede na to, kje se kosilnica v tistem trenutku nahaja. Husqvarnine robotske kosilnice imajo čas košnje med 60 in 260 minutami, odvisno od modela. Preko uporabniškega vmesnika nastavite čas, dan in uro košnje ter višino, na katero jo naj pokosi. S temi navodili robotska kosilnica naslednjič sama odpravi na delo. Kar se tiče vzdrževanja kosilnice, je pomembno, da po potrebi iz koles in pokrova odstranite travo in umazanijo ter pravočasno menjate nože. Čiščenje z visokotlačnimi čistilci ni potrebno. Nože za kosilnico se običajno menja na mesec ali mesec in pol v sezoni. Obraba nožev je odvisna od trave in od tega, če nožki zadanejo v kakšno kamenje, veje ali druge ovire, ki se znajdejo pod kosilnico. Več o delovanju robotske kosilnice in montaži robotske kosilnice si lahko preberete na blogu Postopek montaže robotske kosilnice.

Za koga je primerna robotska kosilnica?

Preprosto, tisto, kar lahko opravi klasična vrtna kosilnica, zmore tudi robotska kosilnica. Primerne so za manjše vrtove in tudi za zahtevne površin do 5000m2, odvisno od modela, razgibanosti terena in zmogljivosti. Zaradi velikih koles z oprijemom je robotska kosilnica kos razgibanemu ali spolzkemu terenu, robotske kosilnice za strmine pa premagujejejo tudi področja z naklonom do 70%. Še posebej hvaležni bodo alergiki, ki se med košnjo ne bodo rabili izpostavljati travi in alergenom. Ne veste kateri model robotske kosilnice bi bil najbolj primeren za vas in vašo zelenico? Preberite si prispevek Nakup robotske kosilnice, kjer smo pripravili 10 ključnih točk, na podlagi katerih se naš strokovnjak orientira, ko vam svetuje pri izbiri najbolj optimalne robotske kosilnice glede na vaše zahteve. 

Robotske kosilnice in varnost

Prvi pomislek pri varnosti je kraja robotske kosilnice. Če razmišljate, da bo nekdo dvignil vašo kosilnico in jo odnesel na svoj vrt, je skrb čisto odveč. Robostske kosilnice pred krajo zaščitene na več načinov. Za vsak poseg, premik ali dvig je potrebno vpisati PIN kodo, v nasprotnem primeru se oglasi res, res glasen alarm. Tudi če tatovom uspe ukrasti robotsko kosilnico, je ta neuporabna, saj je nekompatibilna z drugimi polnilnimi postajami. Prav tako se v primeru kraje kosilnica v sistemu prijavi na rdeč seznam. Nekateri modeli kosilnic so opremljeni tudi z GPS sistemom, ki je v primeru nespametne kraje uporaben, saj vam na manjše časovne zamike sporoča trenutno lokacijo robotske kosilnice. Vse večja popularnost in uporaba robotskih koslnic je prispevala tudi k temu, da nekatere slovenske zavarovalnice nudijo zavarovanje za robotsko kosilnico. Drugi pomislek pri varnosti pa je varnost same kosilnice. Čeprav ima majhno moč in je razmak med zunanjim robom ter noži večji, pa so rezila še vedno dovolj močna, da poškodujejo stopalo, roko ali pasji rep. Ravno zaradi tega imajo robotske kosilnice vgrajeno varnostno funkcijo, ki samodejno ustavi rezilo, če kosilnico dvignete ali prevrnete. Vseeno se naj domače živali in otroci izogibajo kosilnici, medtem ko ta opravlja svoje delo, odstranite tudi morebitna oblačila, igrače ali majhne predmete. 

Vzdrževanje in servis robotskih kosilnic

Robotske kosilnice zahtevajo minimalno vzdrževanje in servisiranje. Morda bo hitreje in učinkoviteje, če za začetek kosilnico namestite skupaj s prodajalcem, ki ima izkušnje in je usposobljen, da bo robotska kosilnica najbolj učinkovita. Odvisno od uporabe, tal in trave boste nekajkrat na sezono morali menjati rezila. Običajno zdržijo 1-2 meseca ob redni uporabi na 1000m2. Za daljšo življenjsko dobo nožev priporočamo, da iz zelenice pobirate večje predmete, kot so veje, storži ali sadje, odstranite tudi morebitno kamenje. Tovrstne ovire sicer ne poškodujejo kosilnice, poškodujejo pa lahko nože, ki se ukrivijo in vplivajo na rezultat košnje. Rezila lahko brez težav zamenjate sami, hitro in enostavno z izvijačem. Kasneje boste na nekaj sezon morali menjati baterijo, za kar bomo poskrbeli tudi mi. V primeru okvar vam popravilo in zamenjavo omogočamo v naši poslovalnci. 

(Skriti) Stroški robotskih kosilnic

Na spletu smo že nekajkrat naleteli na tako imenovane skrite stroške, ki nastanejo z nakupom robotske kosilnice Husqvarna Automower®. Stroški pravzaprav za vsakega, ki se malo bolj pozanima za nakup robotske kosilnice, niso tako skriti. Seveda pa vedno svetujemo, da se za nakup robotske kosilnice odločite pri profesionalnem in specializiranem prodajalcu, saj vam bomo mi znali najbolje svetovati katera kosilnica vam bo najbolje ustrezala ter kakšni so stroški nakupa, montaže in vzdrževanja. Sedaj pa se kar lotimo začetnih skritih stoškov - ko se enkrat odločite za nakup robotske kosilnice vedno najprej gledate model kosilnice, ki ga boste izbrali. Cena robotske kosilnice vsebuje robotsko kosilnico in pripadajočo polnilno postajo. Seveda pa robotska kosilnica za delovanje ne more delati, če ni omejena z omejitvenim kablom. Omejitveni in vodilni kabel NI vključen v ceno robotske kosilnice vendar pa je NUJEN ob nakupu robotske kosilnice. Zakaj omejitveni kabel ni vključen v ceno? Zato, ker ima vsak kupec unikatno površino košnje, unikatno zelenico, unikatne pogoje, unikatno potrebo po porabi vodilnega kabla in to je razlog zakaj se vodilni kabel kupuje posebej. V kolikor vam montažo opravimo mi, vam kabel zaračunamo po dejanski porabi. Montaža je opravljena korektno, kot da bi delali za lasten travnik. Uporabimo najmočnejši mejni kabel (3.4 mm debeline), saj je bolj odporen na vremenske vplive, pa tudi na zobe radovednih živali. Kabel položimo v zemljo in ne na površino trave, kar je sicer dovolj. S takšnim načinom ohranimo lep videz vaše zelenice, ter preprečimo morebitne spotike. Vseeno pa je pri kakšni obdelavi zemlje potrebno paziti, da ne poškodujete kabla. V kolikor pa se odločite, da boste montažo opravili sami lahko kupite montažni komplet, ki ga je v naprej pripravila Husqvarna. Na voljo imate montažni komplet MALI, montažni komplet SREDNJI in montažni komplet VELIKI. Lahko pa se kabel kupi tudi posebej v kolutih različne metraže. Za predstavo stroškov ob montaži robotske kosilnice 1. Stroški kadar montažo opravimo mi in robotsko kosilnico kupite pri nas: strošek robotske kosilnice, 0.60 €/m mejni kabel (3.4 mm debelina), 1,2 €/m montaža oziroma delo, 2.0 €/kom sponka, 2.0 €/kom konektor, 0.20 €/kom kavelj. Za montažo izven brežiške občine se zaračuna tudi kilometrina. 1. Stroški kadar montažo opravimo mi in robotsko kosilnico kupite drugje: 0.60 €/m mejni kabel (3.4 mm debelina), 3 €/m montaža oziroma delo, 2.0 €/kom sponka, 2.0 €/kom konektor, 0.20 €/kom kavelj, 50 € priklop polnilne postaje. Za montažo izven brežiške občine se zaračuna tudi kilometrina. 3. Stroški, kadar montažo opravite sami: (primer) MALI montažni komplet vsebuje 150 m kabla (2.7 mm debelina), 300 kavljev za pritrditev, 3 konektorje, 5 sponk. Cena za vse našteto je cca. 110 €. To so stroški, ki nastanejo ob nakupu robotske kosilnice, sicer pa so stroški vzdrževanja, kot smo zapisali že zgoraj, majhni. Kosilnico poganja baterija zato zanjo ne potrebujete potrošnega materiala kot so goriva, svečke in podobno. Načeloma je potrebno redno menjati le nožke, te lahko sami enostavno zamenjate. Energija, ki jo letno porabite za polnjenje pa znaša med 15 in 50 EUR. Odvisno od velikosti travnate površine. Življenjska doba baterije je odvisna od delovne površine in nastavljenih časov delovanja. Običajno zdrži med 2 do 4 sezone. Svetujemo pa, da za kar najdaljšo življenjsko dobo vašo robotsko kosilnico enkrat letno pripeljete na redni letni servis. Tako lahko tudi redno preverimo, če je prišlo dokakšne nadgradnje sistemske opremo in vašo kosilnico nadgradimo. Nekaj o vzdrževanju in stroških lahko najdete v zadnjem delu prispevka Postopek montaže robotske kosilnice. Svetujemo branje prispevka.

50% popust na montažo, kadar robotsko kosilnico kupite pri nas - kadar robotsko kosilnico kupite pri nas in se odločite tudi za našo montažo, vam priznamo 50% popust na montažo oz. delo. Se pravi 0.50 €/m montaža namesto 1 €/m. Prav tako našim kupcem polnilno postajo namestimo brezplačno, sicer pa se za priklop polnilne postaje zaračuna 50 €.

Husqvarna robotske kosilnice

Husqvarna je prvo robotsko kosilnico predstavila že pred 25 leti in od takrat ostaja vodilna znamka na področju robotske košnje trave. Njihova najnovejša inovacija je robotska kosilnica, ki lahko brez težav kosi tudi klance in naklone, ki se primerjajo z našo največjo strmino na skakalnici v Planici. Govorimo o vsekolesni robotski kosilnici Husqvarna Automower® 435X AWD ki zmore košnjo tudi na naklonu do 70%. Najbolj ugodna robotska kosilnica Husqvarna Automower® 105, ki je primerna za manjše in enostavnejše površine, njena cena pa je pod 1.000 €. Sicer pa je znotraj Husqvarna ponudbe robotskih kosilnic na voljo več linj robotskih kosilnic. Husqvarna X-Line je najbolj celovita ponudba za tiste, ki išečjo vrhunsko robotsko kosilnico. Te so opremljene s funkcijami kot so sledenje kraje preko GPS sistema, navigacijo, LED žaromete, sprednjim gumijastim odbijačem in karoserijo X-Line. Za profesionalno rabo pa pridejo v poštev profesionalne robotske kosilnice, ki imajo daljinski nadzor, vključno s sledenjem pri tatvini, popolni nadzor in konfiguracijo kosilice preko telefona ter GPS-navigacijski in vremenski časovnik. Robostna konstrukcija pa zagotavlja trajnost in zanesljivost. 

Prikaži kot Mreža Seznam
Razvrsti po
Prikaži na stran

ROBOTSKA KOSILNICA HUSQVARNA AUTOMOWER® 435X AWD

5.499,00€
Vsekolesna robotska kosilnica Husqvarna Automower® 435X AWD za košnjo na najzahtevnejših površinah. Ker lahko kosi na strmini z naklonom do občudovanja vrednih 70% (35°), zagotavlja popolne rezultate tudi na najzahtevnejših razgibanih zelenih površinah.

Površina košnje: 3.500 m²
Zmogljivost košnje: 146 m²/h
Naklon: do 70%
Čas košnje: 100 min

Priporočen montažni komplet: VELIKI
Za varno in brezskrbno delovanje kosilnice priporočamo, da za montažo poskrbi strokovnjak.

Garancija: 2 leti za fizične osebe in 1 leto za pravne osebe.
Vsak stroj ima ob nakupu opravljen brezplačni prvi servis - nastavitev in preizkus.

ROBOTSKA KOSILNICA HUSQVARNA AUTOMOWER® 535 AWD

5.799,00€
Robustna robotska kosilnica Husqvarna Automower® 535 AWD z vsekolesnim pogonom za profesionalno uporabo. Namenjena predvsem komercialni uporabi, predstavlja najboljše orodje za venomer popolno pokošeno trato. Za košnjo velike kompleksne površine na kateri se zlahka umika oviram tudi na strminah z naklonom do 70%.

Površina košnje: 3.500 m²
Zmogljivost košnje: 146 m²/h
Naklon: do 70%
Čas košnje: 100 min

Priporočen montažni komplet: VELIKI
Za varno in brezskrbno delovanje kosilnice priporočamo, da za montažo poskrbi strokovnjak.

Garancija: 2 leti za fizične osebe in 1 leto za pravne osebe.
Vsak stroj ima ob nakupu opravljen brezplačni prvi servis - nastavitev in preizkus.

Robotske kosilnice

Filter by:

Clear All
Min: 999,00€ Max: 5.799,00€
€999 €5799