(0) izdelkov
V košarici še nimate izdelkov.
Filters
Preferences
Iskanje

Katero vrtno kosilnico izbrati?

Katero vrtno kosilnico izbrati?

Ko se prične pomlad in z njo sezona košnje, je pri nas takoj moč začutiti drugačno energijo. Čeprav košnja pomeni delo, se ljudje veselijo lepega vremena in urejanja zelenice. Stranke dobre volje vstopijo v prodajalno in na servis predajo svojo vrtno kosilnico ali pa pridejo po rezervne dele, da se na novo sezono svoj stroj pripravijo sami. Poleg številčnejših servisov pa začetek košnje pomeni tudi povečano povpraševanje po vrtnih kosilnicah in pripomočkih za urejanje vrta.

»Smo družinsko podjetje, ki je svojo pot začelo v domači garaži že leta 1989 in v tem času se je zgodilo precej sprememb. Mi več nismo v garaži, potrošniki pa so veliko bolje informirani o produktih, kot so bili kadarkoli prej.« je povedala naša direktorica Melita. Stranke pridejo k nam že podučene o stroju, ki jih zanima, saj pred večjim nakupom naredijo obsežno raziskavo na spletu. Nakupni proces se je tako bistveno spremenil, a polno parkirišče za dneve odprtih vrat, dogodek, ki ga vsako leto organiziramo, kaže na to, da je nasvet in priporočilo strokovnjaka ter kakovostna predaja stroja, še vedno zelo pomembno.     

Kako ugotoviti katero kosilnico izbrati za svoje potrebe?

Naš vodja servisa, Karl, pravi, da se je pri nakupu nove vrtne kosilnice potrebno zavedati osnovnih dejstev o namenu uporabe stroja. Šele potem, ko boste jasno vedeli, kakšno delo bo vaš stroj opravljal, boste lahko izbrali vrtno kosilnico, ki bo zadovoljila vaše potrebe. Karl svetuje, da si odgovorite na naslednja vprašanja:

  1. Koliko časa običajno kosite?

Ni toliko pomembno kolikokrat na sezono bo oseba kosila, temveč koliko časa običajno nameni individualni košnji. Občasna uporaba ni teden dni intenzivnega dela temveč večkratno časovno manj intenzivno delo.

  1. Kako velika in kakšna je površina zelenice?

Se pravi kako veliko območje boste kosili in ali gre za ravnino ali brežino.

  1. Kakšno kosilnico ste imeli do sedaj?

Običajno priporočamo nakup stroja, ki je enakovreden prejšnjem. To se je kot najboljša praksa izkazala zato, ker stranke tako točno vedo, kaj lahko od stroja pričakujejo in so tudi navajena na delo z njim.

  1. Ali želite, da ima kosilnica kakšne posebne lastnosti?

Si želite vrtno kosilnico s košem, stranskim izmetom ali pa z obema možnostma. Morda pa bi raje eno, ki bi delala namesto vas. Tudi takšne obstajajo.

To so prva vprašanja, ki jih pri nas vedno postavimo strankam, ki se odločajo za nakup kateregakoli stroja. Ključnega pomena je, da od vas dobimo tiste informacije, ki bodo pripomogle k temu, da boste izbrali kosilnico, ki bo dosegla vsa njegova pričakovanja ali kot pravi Karl: »Pri nas zberemo čim več informacij, da lahko potem glede na delovne zahteve ponudimo najbolj optimalno rešitev. Izbira pa je potem na vas.«

Husqvarna, Cub Cadet in Honda so kakovostne znamke, s katerimi delamo tudi v našem prostem času in so dosegle naše standarde. Pomembno nam je predvsem, da lahko prodane kosilnice podpremo z rezervnimi deli in servisom.

Prisegamo na kakovost. To je naša mantra že od začetka. Kakovostni morajo biti stroji, ki jih prodajamo, ter kakovosten je servis, ki ga opravljamo. S kakovostjo pripomoremo tudi k temu, da prihranimo naravi smeti strojev enosezoncev.

Imate težavo z izbiro prave kosilnice za vaš vrt? 
Pišite nam in skupaj bomo izbrali najboljšo rešitev za vašo zelenico.

Oddajte komentar