IZKORISTI GOTOVINSKI POPUST NA STROJE ► 10% S KODO HUSQVARNA10 ● 5% S KODO GOTOVINA5 ► Klikni za več ...
(0) izdelkov
V košarici še nimate izdelkov.
Izdelki
Close
Filters
Preferences
Iskanje

Žage

Motorne žage so sestavljene iz dveh delov, meča oz. letve, na kateri je veriga ter iz motornega dela. Glede na namen jih delimo v dve skupini. Kmečke žage so namenjene občasnim uporabnikom za manjša opravila, na primer obrezovanje manjšega drevja ali spravilo drv za zimo. Njihova moč je primerna uporabi ter imajo krajšo meč. Profesionalne žage pa so namenjene tistim, ki se bolj aktivno ukvarjajo s sečnjo v gozdu ter potrebujejo žago, ki zdrži polne obremenitve in poln delovni čas.

Poleg močnega motorja imajo tudi nekoliko večjo mečo. Glede na velikost govorimo o treh žagah: manjše žage so primerne za rezanje v sadovnjakih, letvenjakih ali manjša opravila okrog hiše. Srednje velike žage so že močnejše in zmogljivejše za podiranje dreves do debeline pol metra. Velike žage pa so zaradi večje moči in teže primerne za delo v gozdu ter podiranje večjih dreves. Glede na pogon pa v osnovi ločimo bencinske motorne žage, baterijske motorne žage in električne verižne žage. Pri izbiri motorne žage izberite tisto, s katero boste lahko opravili vsa dela, za katera potrebujete žago.

Bencinske motorne žage

Bencinske motorne žage so tiste, na katere večina pomisli najprej. Za svoje delovanje potrebujejo bencin in olje, proizvajajo klasičen zvok in so primerne za delo tako okrog hiše kot v gozdu, odvisno od moči. Bencinske motorne žage so v primerjavi z baterijskimi in električnimi glasnejše, v okolje sproščajo tudi emisije. V zadnjih letih je tehnologija napredovala do te mere, da kljub večji moči bencinske motorne žage porabijo manj goriva in posledično izpustijo manj emisij. Bencinska motorna žaga zahteva tudi nekaj vzdrževanja, od goriva in olja ter čiščenja zračnega filtra.

Baterijske motorne žage

Baterijske motorne žage za delovanje uporabljajo energijo, ki je shranjena v bateriji žage. So odlična izbira za lažja dela na domačem vrtu ali vikendu, kjer ni elektrike. Kljub temu, da so baterijske, imajo visoko zmogljivost in delovanje bencinskih strojev in so kos nizkemu drevju ali pripravi drv za kurjavo. Eno polnjenje baterijske motorne žage je praviloma primerljivo z enim rezervoarjem goriva. Motor za konstantno zmogljivost in daljše obratovanje deluje neslišno, zato jo lahko uporabljate tudi v naseljenih območjih, brez da bi motili sosede. Baterijske motorne žage so tudi okolju prijazne, saj ne povzročajo emisij, so pa tudi enostavnejše in cenejše za vzdrževanje. Baterijske žage so zaradi enostavne uporabe in nizke teže odličen izbor za nepoznavalce, za starejše ljudi, ki nimajo več toliko moči ter za osebe, ki v rokah nimajo toliko moči. Praktične so za tiste, ki žage v osnovi potrebujejo le občasno in se jim ne ljubi ukvarjati z vzdrževanjem in jih ne rabi skrbeti o starosti mešanice v žage. V akumulatorsko žago vstaviš le akumulator, pritisneš na gumb in lahk že delaš. Poskrbeti morate samo da je vaša batererija oziroma akumulator napolnjen ter da je veriga žaga nabrušena. 

Električne verižne žage

Električne verižne žage so primerne predvsem za domačo rabo in obrtno delo v delavnici. Zaradi napajalnega kabla jo lahko uporabljate na dosegu vtičnice, njihova zmogljivost pa je primerljiva z bencinsko žago. Električne verižne žage so izjemno okretne, saj so zaradi postavitve motorja ožje, zato so velikokrat izbira tesarjev in obrtnikov. Praviloma so tišje od bencinskih in ne proizvajajo emisij.

Višinski obrezovalniki

Višinski obrezovalniki so primerni za obrezovanje gostih drevesnih krošenj, visokih vej in zelenja. Obrezovanje visokega zelenja nas sili v nenaravni položaj, kateremu so višinski obrezovalniki popolnoma prilagojeni. Z ergonomsko zasnovo, lahkostjo obrezovalnika in teleskopskimi cevmi boste kos najzahtevnejšim opravilom, tudi brez uporabe lestve. V naši ponudbi so vam na voljo višinski obrezovalniki Husqvarna tako za domačo kot za profesionalno rabo. Prav tako lahko izbirate med bencinskimi višinskimi obrezovalniki ter akumulatorskimi oziroma baterijskim višinskimi obrezovalniki.

Kaj je potrebno upoštevati pri nakupu motorne žage?

Pri nakupu motorne žage je potrebno upoštevati kar nekaj stvari. Prva sta moč in teža žage. Za manj izkušene uporabnike priporočamo izbiro lažje motorne žage, ki je enostavnejša za rokovanje, za izkušene uporabnike in tiste, ki jo boste uporabljali v gozdu, pa priporočamo izbiro močnejše in nekoliko težje žage. Za vsa težja opravila in sečnjo večjih dreves v gozdu boste potrebovali večje, zmogljivejše in profesionalne motorne žage. Žage Husqvarna namenjene profesionalnim delavncem in profesionalnim gozdarjem so označene z oznako XP. Husqvarna žage, ki niso označene z oznako XP niso profesionalne. So pa tudi Husqvarna žage brez oznake XP izjemno močne in zmogljive, prav tako pa imamo za vse Husqvarna pooblaščeni servis in zalogo rezervnih delov.

Glede na pogon lahko izbirate med klasično bencinsko motorno žago ter baterijsko in električno žago. Slednji dve sta primerni za domačo rabo in urejanje okolice, medtem ko je bencinska žaga primerna za tiste, ki delajo v gozdu in nimajo možnosti polnjenja. Pri izbiri je dobro upoštevati tudi nivo tresljajev. Manj tresljajev kot žaga proizvaja, manj je verjetnosti za poškodbe in neprijetne bolečine v rokah. Električne in baterijske žage proizvajajo manj tresljajev, medtem ko motorne žage proizvajajo močnejše tresljaje.

Varnost pri delu z motorno žago

Ne glede na to, katero žago uporabljate, morate to pred uporabo dobro pregledati, da se izognete morebitnim poškodbam. Preverite, če je veriga pravilno in dovolj napeta. To preverite tako, da v hladnem stanju verigo premikate po meču brez, da bi se premikala cela žaga oz. če lahko z zmerno silo dvignete verigo toliko, da iz meča pogledajo trije členi. Pri bencinski motorni žagi preverite še stanje bencina in olja ter če se žaga ustrezno maže. To preverite tako, da konico meča približate ravni površini ter poženite verigo pri polnem plinu. Če se na ravni površini po nekaj sekundah pokaže sled olja, je žaga pripravljena za uporabo. Pri žaganju je pomembno, da verige ne pregrejete. Pri daljši uporabi je priporočljivo enkrat dnevno obrniti meč, da se obrablja enakomerno. Po zaključenem žaganju odstranite verigo in meč ter ju očistite. Pri delu z motornimi žagami vedno uporabljajte rokavice in zaščitna očala. 

Prav tako močno svetujemo, da ob kakršnemkoli delu z žago, pa naj bo to bencinska, akumulatorska (baterijska) ali električna, uporabljajte zaščitno opremo. V naši trgovini imamo večiko izkušenj z izkušenimi uporabniki motornih žag, ki se odločijo za nakup protivreznih zaščitnih hlač šele po tem, ko so se pri hitreb in enostavnem opravilu v domačem okolju močno porezali. Dostikrat se tovrstne nesreče zgodijo ravno takrat, ko je delo enostavnejše narave. Morda gre za enostaven poseg vendar pa se še vedno rokujete z nevarnim strojem, v kolikor niste previdni. Vedno spoštujte moč motorne žage in ne podcenjujte dela z motorno žago. Prav tako pa poskrbite za varnostno opremo - protivrezne zaščitne hlače, rokavice, očala in čelado. Vaša varnost naj bo vedno na prvem mestu. 

Vzdrževanje verige

Veriga je pomemben del motorne žage in je bistvenega pomena za uspešno opravljeno delo. Le-ta pa se med žaganjem obrablja in počasi izgublja preciznost, dokler ne neha žagati. Dokler pri žaganju nastajajo veliki leseni ostruščki, je veriga nabrušena, ko pa so ostruščki majhni oz. že v prahu, pa je potrebno brušenje. Brušenje verige poteka po posebnem postopku, kjer so bistvenega pomena koti brušenja. V kolikor niste vešči brušenja, je bolje in varneje delo prepustiti izkušenemu serviserju. Storitev brušenja veriga ponujamo tudi mi. Brušenje verige traja med 10 in 15 min. V kolikor se lahko serviser brušenju takoj posveti, lahko na brušenje počakate kar v naši trgovini. Dostikrat pa naše stranke verigo pustijo pri nas, gredo po opravkih in se nato vrnejo po nabrušeno verigo. Verigo lahko na brušenje prinesete samostojno, lahko pa jo prinesete tudi skupaj z žago. 

Prikaži kot Mreža Seznam
Razvrsti po
Prikaži na stran

BATERIJSKA ŽAGA HUSQVARNA 535i XP®

539,00€
or 48 x 13,41€
Profesionalna akumulatorska žaga Husqvarna 535i XP zasnovana za tesarje, urejevalce okolja, urejevalce drevesnih krošenj in oljkarje. Ergonomična, zmogljiva in visoka hitrost verige.

Napetost akumulatorja: 36 V
Priporočena dolžina meča: 25 – 35 cm
Teža (brez akumulatorja): 2.6 kg
Hitrost verige: 20 m/s

Cena ne vključuje baterije in polnilne postaje.
Ne pozabite! Baterijska žaga za delovanje potrebuje verižno olje.

Garancija: 2 leti za fizične osebe in 1 leto za pravne osebe. Vsak stroj ima ob nakupu opravljen brezplačni prvi servis - nastavitev in preizkus.

MOTORNA ŽAGA OLEO-MAC GS 520

540,00€
or 48 x 13,44€
Močna motorna žaga Oleo-Mac GS 520 italijanskega porekla je primerna za intenzivno domačo rabo.

Prostornina valja: 51.7 cm³
Moč: 2.5 kW
Dolžina meča: 45 cm / 18""
Teža (brez rezalne garniture): 5.4 kg

Cena vključuje meč in verigo.
Ne pozabite! Žaga za delovanje potrebuje še olje za mešanico in verižno olje.

Garancija: 2 leti za fizične osebe in 2 leto za pravne osebe.
Vsak stroj ima ob nakupu opravljen brezplačni prvi servis - nastavitev in preizkus. Iz varnostnih razlogov se po preizkusu tekočine iztočijo iz stroja, razen v primeru prevzema v trgovini.

MOTORNA ŽAGA OLEO-MAC GS 651

589,00€
or 48 x 14,65€
Vrhunski razred bencinske žage Oleo-Mac GS 651 italijanske blagovne znamke številka ena.

Prostornina valja: 63.4 cm³
Moč: 3.5 kW
Dolžina meča: 50 cm / 20""
Teža (brez rezalne garniture): 6.5 kg

Cena vključuje meč in verigo.
Ne pozabite! Žaga za delovanje potrebuje še olje za mešanico in verižno olje.

Garancija: 2 leti za fizične osebe in 2 leto za pravne osebe.
Vsak stroj ima ob nakupu opravljen brezplačni prvi servis - nastavitev in preizkus. Iz varnostnih razlogov se po preizkusu tekočine iztočijo iz stroja, razen v primeru prevzema v trgovini.

MOTORNA ŽAGA HUSQVARNA 440e II

599,00€
or 48 x 14,90€
Vsestranska verižna žaga Husqvarna 440e II je namenjena zahtevnim uporabnikom, ki iščejo zmogljivost in učinkovitost. Enostavna za zagon in rokovanje.

Prostornina valja: 40.9 cm³
Moč: 1.8 kW
Dolžina meča: 38 cm / 15""
Teža (brez rezalne garniture): 4.4 kg

Cena vključuje meč in verigo.
Ne pozabite! Žaga za delovanje potrebuje še olje za mešanico in verižno olje.

Garancija: 2 leti za fizične osebe in 1 leto za pravne osebe.
Vsak stroj ima ob nakupu opravljen brezplačni prvi servis - nastavitev in preizkus. Iz varnostnih razlogov se po preizkusu tekočine iztočijo iz stroja, razen v primeru prevzema v trgovini.

BATERIJSKA ŽAGA HUSQVARNA T535i XP®

599,00€
or 48 x 14,90€
Enoročajna akumulatorska žaga Husqvarna T353i XP je zasnovana posebej za negovalce drevja. Velika hitrost verige in nič neposrednih emisij. Odporna na vremenske vplive.

Napetost akumulatorja: 36 V
Priporočena dolžina meča: 25 – 35 cm
Teža (brez akumulatorja): 2.4 kg
Hitrost verige: 20 m/s

Cena ne vključuje baterije in polnilne postaje.
Ne pozabite! Baterijska žaga za delovanje potrebuje verižno olje.

Garancija: 2 leti za fizične osebe in 1 leto za pravne osebe. Vsak stroj ima ob nakupu opravljen brezplačni prvi servis - nastavitev in preizkus.

MOTORNA ŽAGA HUSQVARNA T435

599,00€
or 48 x 14,90€
X-Torq® motorna žaga Husqvarna T435 za nego dreves. Je zelo lahka žaga za obrezovanje s tal ali dvigala. Nizka teža in dobra uravnoteženost jo naredijo zelo lahko za uporabo.

Prostornina valja: 35.2 cm³
Moč: 1.5 kW
Dolžina meča: 30 cm / 12"
Teža (brez rezalne garniture): 3.4 kg

Cena vključuje meč in verigo.
Ne pozabite! Žaga za delovanje potrebuje še olje za mešanico in verižno olje.

Garancija: 2 leti za fizične osebe in 1 leto za pravne osebe.
Vsak stroj ima ob nakupu opravljen brezplačni prvi servis - nastavitev in preizkus. Iz varnostnih razlogov se po preizkusu tekočine iztočijo iz stroja, razen v primeru prevzema v trgovini.

Žage

Filter by:

Clear All
Min: 239,00€ Max: 1.729,00€
€239 €1729