IZKORISTI GOTOVINSKI POPUST NA STROJE ► 10% S KODO HUSQVARNA10 ● 5% S KODO GOTOVINA5 ► Klikni za več ...
(0) izdelkov
V košarici še nimate izdelkov.
Izdelki
Close
Filters
Preferences
Iskanje

Vrtne kosilnice

Izberite popolno vrtno kosilnico, ki ohranja dobro kondicijo vaše trate in ustreza vašim željam košnje. Naj bo baterijska, električna, ročna ali motorna vrtna kosilnica, pričakujete lahko zanesljiv stroj, ki vam bo odlično služil več let. Večja kot je travnata površina, bolj vam bo prišla prav samohodna kosilnica s širokim kosiščem. Če ima vaša trata več ovir je bolj primerna manjša kosilnica z variabilno hitrostjo pogona. Za zagon brez napora in tišje delo poglejte ponudbo električnih ali vse bolj popularnih baterijskih oz. akumulatorskih kosilnic.

Če imate radi čisto travnato površino po košnji priporočamo kosilnico s košem za pobiranje, sicer pa kosilnico s funkcijo mulčenja, ki zagotavlja bujnejšo trato, ki ne potrebuje gnojenja, če kosite dovolj pogosto. Modeli kosilnic z vsekolesnim (4x4) pogonom so kos najzahtevnejšim vrtovom in košnji na strmih pobočjih. Profesionalne kosilnice zasnovane za zahtevno profesionalno zagotavljajo vrhunsko zmogljivost, odlično ergonomijo in udobje za dolgotrajno delo.

Vrtne kosilnice za prvovrstne rezultate košnje 

Vrtna kosilnica je nepogrešljiv pripomoček vsake hiše z zelenico. Primerne so za manjše in srednje velike površine, v odvisnosti od te pa je smiselno razmisliti, kakšen pogon in moč motorja potrebujete, iz kakšnega materiala naj bo rezilo ter kakšen način košenja vam ustreza. Za manjše zelenice so primerne ročne, električne in akumulatorske vrtne kosilnice, medtem ko je za večje površine boljša izbira bencinska vrtna kosilnica, po možnosti s samohodnim mehanizmom.

Pri vrtni kosilnici je pomembno tudi, kakšen je način zbiranja trave. Na voljo so kosilnice z zbiranjem v košaro, pri čemer je ključna predvsem velikost košare, da jo je med košnjo potrebno prazniti le enkrat oziroma manjkrat ali pa boste izbrali stranski izmet in pustili travo, da se posuši. Veliko kosilnic že ima tudi način mulčenja, kar je odlična zadeva, če želite polepšati izgled vaše zelenice. Sistem mulčenja namreč pomeni, da se pokošena trava seseklja na manjše koščke, ki delujejo kot gnojilo, kar bistveno pripomore k bujnosti vaše trate. Pri košenju večjih površin je pomembno tudi udobje. Večina Husqvarninih sodobnh vrtnih kosilnic že ima nastavljivo višino ročaja, opremljenega z ergonomskimi držali z dušenjem tresljajev. Vrtne kosilnice za domačo uporabo so tudi praktične, zaradi svoje velikosti jih boste brez težav pospravili v garažo ali vrtno lopo.

Akumulatorske vrtne kosilnice

Že ime pove, da akumulatorske vrtne kosilnice delujejo s pomočjo baterije, ki omogoča do 30 minut košnje oziroma še več. Zmogljivost košnje je odvisna od moči baterije, saj je na voljo več različnih baterij, zmogljivost pa je odvisna tudi od terena, ki ga kosite. Bolj kot je teren težak, več energije kosilnica porablja in se zato hitreje prazni. Sicer pa imate že v začetku na voljo akumulatorske kosilnice, ki so primerne za košnjo različnih travnatih površin. Na voljo so potisne ali samohodne akumulatorske kosilnice. Baterijske vrtne kosilnice imajo kar nekaj prednosti: v primerjavi z bencinskimi kosilnicami so tišje, v primerjavi z električnimi kosilnicami pa nimajo nepotrebnega električnega kabla, tako da jih lahko uporabljate na večjih površinah in tudi tam, kjer v bližini ni vtičnice. Njihova največja omejitev je baterija, ki jo morate napolniti, ko se izprazni. Akumulatorske vrtne kosilnice Husqvarna se napolnijo v pol ure (ponovno odvisno od baterije ter odvisno od polnilca, ki ga imate), stroški obratovanja pa so manjši, saj ne potrebujete vzdrževanja, goriva in menjave olja. Na voljo so akumulatorske vrtne kosilnice z izmetom, pobiranjem s košem ter mulčenjem. Primerne so za tiste, ki živijo v mirni soseski in ne želijo vznemirjati sosedov, za tiste, ki imajo vikende brez elektrike ali pa za tiste, ki med tednom nimajo časa in kosijo zelenico v nedeljo. Akumulatorska kosilnica je tudi odlična izbira za ljudi, ki nimajo toliko znanja o kosilnicah in strojih, saj je delo z akumulatorsko kosilnico enostavno. Poskrbeti morate le da je baterija vaše akumulatorske kosilnice polna nato pa kosilnica deluje s preprostim pristiskom na gumb - nobenih težav s pripravo mešanice, vžigalnimi svečkami in podobno. Kosišče ob koncu košnje le očistite in baterijo ponovno napolnite. Primerni so tudi za starejše uporabnike, ki niso več tako pri moči, saj je baterijska kosilnica lažja, prav tako pa enostavna za uporabo. No, če smo iskreni, so primerni za prav vsakega uporabnika in zadovoljnih kupcev je vse več. Baterijski program Husqvarna je izjemno dovršen in zmogljiv zato so uporabniki zelo zadovoljni, ter svoj baterijski program še dopolnjujejo z drugimi stroji. Naj pa vas opozorimo, da se akumulatorske vrtne kosilnice (in ostali akumulatorski stroji) prodajajo brez baterije in polnilca, razen če je to izrecno napisano. Običajno je jasno napisano kadar gre za akumulatorski set, sicer pa se baterije in polnilci kupujejo posebej. To pomeni, da je prvi nakup akumulatorskega stroja dražji, saj je potrebno kupiti na primer akumulatorsko kosilnico in baterijo ter polnilec, nato pa lahko ta isti polnilec in baterijo uporabite za na primer akumulatroske škarje za živo mejo. Prav tako je na voljo več različnih baterij in polnilcev različnih zmogljivosti, zato lahko vsak posameznik glede na svoje potrebe izbere kaj mu najbolj ustreza.

Električne vrtne kosilnice

Električne vrtne kosilnice so primerne za tiste, ki imajo manjše travnate površine na dosegu z električnim kablom. V primerjavi z motornimi kosilnicami ne rabite skrbeti, da vam bo zmanjkalo goriva, edina ovira je lahko prekratek kabel ali podaljšek. So tihe in ekološke, saj za delovanje uporabljajo okolju prijaznejšo električno energijo. Zaradi tega so tudi stroški obratovanja in vzdrževanja nižji. Zaradi praktičnosti in cene so odlična izbira za tiste, ki imajo manjšo zelenico, zaradi tihega delovanja pa za tiste, ki živijo v mirnih soseskah ali kosijo med vikendi.

Kosilnice na zračni blazini

Kosilnice na zračni blazini za razliko od ostalih nimajo koles in med delovanjem lebdijo na zračni blazini, ki jo ustvarijo ventilatorske lopatice. Zaradi tega je kosilnica bolj okretna in enostavna za premikanje okrog gredic in dreves, za seboj pa ne pušča sledi, zato je videz pokošene zelenice lepši. Primerna je za ravne površine z nižjo travo, saj je zaradi lebdenja slabše vodljiva na stremem terenu, pri previsoki travi pa lahko ventilator preveč poleže travo in je ne pokosi v celoti. Kosilnica na zračni blazini je primerna za pogosto domačo uporabo in tudi za polprofesionalno uporabo.

Kosilnice za visoko travo

Kosilnice za visoko travo so primerne za košenje večjih travnatih površin z visoko travo, kos pa so celo manjšim grmovjem ali podrasti. Samohodni način, močan Yamaha motor in jekleno rezilo so kos vsem oviram. Poleg tega pa so kosilnice za visoko travo okretne in zanesljive. Tovrstne kosilnice so nepogrešljive na vikendih ali kmetijskih posestih, kjer trava raste hitreje, kot jo uspete kositi.  

Bencinske vrtne kosilnice

Ko pomislite na kosilnico, vam verjetno najprej pride na pamet brnenje klasične bencinske vrtne kosilnice. Ni naključje, saj so še vedno ene izmed najbolj priljubljenih kosilnic, primerne tako za manjše kot večje travnate površine. Bencinske vrtne kosilnice so praviloma težje in hrupnejše od električnih oz. akumulatorskih, vendar pa so bolj učinkovite, saj jih ni potrebno polniti ali uporabljati električnega podaljška. Njihova uporaba je enostavna, na voljo so potisne ali samohodne bencinske kosilnice, izberete pa lahko takšno s stranskim izmetom ali košaro. Praviloma so za manjše travnate površine dovolj kosilnice z manjšo prostornino motorja, za večje površine pa boste morali razmisliti o večji prostornini in samohodnim načinom.

Ročne kosilnice

Ročna vretenasta kosilnica je idealna za manjše površine, na primer blokovske atrije ali manjša dvorišča. S tem ko potiskate kosilnico, premikate tudi rezila, ki kosijo travo. Ročne kosilnice so tihe, praktične in cenovno ugodne, saj ne zahtevajo posebnega vzdrževanja, goriva ali elektrike. Zasnovane so tako, da potiskanje ne zahteva velike sile in napora, kljub temu pa so kos tudi veliki travi ali primerne za zaključna dela.

Profesionalne vrtne kosilnice

Profesionalne vrtne kosilnice so namenjene profesionalnim uporabnikom, ki potrebujejo trpežno in zanesljivo kosilnico. Večinoma so to tisti, ki se s košnjo preživljajo - podjetja za vzdrževanje okolice, hotelski kompleksi, športni klubi ... Odlikuje jih močan profesionalen motor, velik rezervoar za gorivo, samohodni sistem košnje s prilagoditvijo hitrosti, nastavitev višine rezila, način mulčenja, kakovostno ohišje, odporno na udarce in obrabo ter večja kolesa.

Samohodne kosilnice

Samohodne kosilnice za premikanje uporabljajo motor, ne človeške sile, kar nam prihrani veliko moči in energije. Primerne so za vse travnate površine, od manjših dvorišč do večjih zelenic, saj je zaradi samohodnega sistema košnja manj naporna in hitrejša. Posebej oblikovane samohodne kosilnice za strme terene so še močnejše in okretnejše od klasičnih, praviloma večja zadnja kolesa zagotavljajo učinkovito košnjo in varnost. Samohodne kosilnice imajo običajno prilagoditev hitrosti, rezilo se lahko namesti na več nivojev, ponujajo tudi način mulčenja in daljšo življenjsko dobo. Izberete lahko samohodno kosilnico s stranskim izmetom ali košaro. Samohodne kosilnice zahtevajo nekaj vzdrževanja, od čiščenja, menjave olja ali akumulatorja, čiščenja rezil in podobno. 

Prikaži kot Mreža Seznam
Razvrsti po
Prikaži na stran

ELEKTRIČNA VRTNA KOSILNICA HUSQVARNA LC 141C

329,00€
or 36 x 10,56€
Prikladna električna kosilnica Husqvarna LC 141C je zasnovana z mislijo na kakovost. Za zagon in uporabo enostaven kosilni stroj, ki ne potrebuje vzdrževanja. Primerna za košnjo do srednje velikih vrtov in obkošnjo manjših kompleksnih površin.

Moč el. motorja: 1.800 W
Pogonski sistem: Potisna
Širina košnje: 41 cm

Garancija: 2 leti za fizične osebe in 1 leto za pravne osebe.
Vsak stroj ima ob nakupu opravljen brezplačni prvi servis - nastavitev in preizkus.

AKUMULATORSKA VRTNA KOSILNICA HUSQVARNA LC 137i

359,00€
or 36 x 11,52€
Akumulatorska vrtna kosilnica Husqvarna LC 137i je intuitivna baterijska kosilnica idealna za košnjo manjših travnatih površin. Hitra in tiha košnja z enim polnjenjem

Pogonski sistem: Potisna
Način košnje: Pobiranje/BioClip®/Zadnji izmet
Širina košnje: 37 cm
Višina košnje: 25 - 75 mm

Cena ne vključuje baterije in polnilne postaje.

Garancija: 2 leti za fizične osebe in 1 leto za pravne osebe.
Vsak stroj ima ob nakupu opravljen brezplačni prvi servis - nastavitev in preizkus.

VRTNA KOSILNICA HUSQVARNA LC 140P

399,00€
or 36 x 12,80€
Vrtna kosilnica s košaro Husqvarna LC 140P je primerna za košnjo manjših zelenic. Vrtna kosilnica je izjemno lahka za uporabo in zasnovana da traja. Opremljena z robustnim jeklenim ohišjem in kroglično uležajena kolesi.

Motor: Husqvarna, 123 cm³
Pogon: Potisna
Ohišje: Jeklo
Način košnje: Pobiranje/Izmet nazaj
Širna košnje: 40 cm

Ne pozabite! Kosilnica za delovanje potrebuje še olje in gorivo.

Garancija: 2 leti za fizične osebe in 1 leto za pravne osebe.
Vsak stroj ima ob nakupu opravljen brezplačni prvi servis - nastavitev in preizkus. Iz varnostnih razlogov se po preizkusu tekočine iztočijo iz stroja, razen v primeru prevzema v trgovini.

VRTNA KOSILNICA HUSQVARNA LC 140SP

459,00€
or 48 x 11,42€
Vrtna kosilnica s košaro Husqvarna LC 140SP na zadnji pogon je primerna za košnjo manjših zelenic. Vrtna kosilnica je izjemno lahka za uporabo in zasnovana da traja.

Motor: Husqvarna, 123 cm³
Pogon: Samohodna, ena hitrost
Ohišje: Jeklo
Način košnje: Pobiranje/Izmet nazaj
Širna košnje: 40 cm

Ne pozabite! Kosilnica za delovanje potrebuje še olje in gorivo.

Garancija: 2 leti za fizične osebe in 1 leto za pravne osebe.
Vsak stroj ima ob nakupu opravljen brezplačni prvi servis - nastavitev in preizkus. Iz varnostnih razlogov se po preizkusu tekočine iztočijo iz stroja, razen v primeru prevzema v trgovini.

VRTNA KOSILNICA CUB CADET LM1 AP46

459,00€
or 48 x 11,42€
Visoko učinkovite bencinska kosilnica Cub Cadet LM1 AP46 je idealna za vrtnarje, ki ciljajo na čudovit zaključek zelenice.

Motor: Cub Cadet, 79 cm³
Pogon: Potisni
Ohišje: Jeklo
Način košnje: Pobiranje/Zadnji izmet
Širna košnje: 46 cm

Ne pozabite! Kosilnica za delovanje potrebuje še olje in gorivo.

Garancija: 3 leta za fizične osebe in 1 leto za pravne osebe.
Vsak stroj ima ob nakupu opravljen brezplačni prvi servis - nastavitev in preizkus. Iz varnostnih razlogov se po preizkusu tekočine iztočijo iz stroja, razen v primeru prevzema v trgovini.

(BATERIJSKI SET HUSQVARNA) KOSILNICA LC 137i + AKUMULATOR BLi20 + POLNILEC QC80

483,00€
or 48 x 12,02€
Baterijski set Husqvarna vključuje baterijsko vrtno kosilnico LC 137i, baterijo BLi20 in polnilec za baterijo QC80. Odličen set za občasne domače uporabnike.

Pogonski sistem: Potisna
Način košnje: Pobiranje/BioClip®/Zadnji izmet
Širina košnje: 37 cm
Višina košnje: 25 - 75 mm

Garancija: 2 leti za fizične osebe in 1 leto za pravne osebe.
Vsak stroj ima ob nakupu opravljen brezplačni prvi servis - nastavitev in preizkus.

Vrtne kosilnice

Filter by:

Clear All
Min: 329,00€ Max: 3.390,00€
€329 €3390