TMS Brežice predstavlja novost, ki bo marsikaj spremenila

Okolju prijazni, lahki in z minimalnimi tresljaji. Husqvarna ponuja zmogljivost bencinskih strojev – brez bencina.

Husqvarna z razvojem vedno znova potrjuje usmeritev v varovanje okolja in ljudi. Leta 2012 je na trg lansirala svojo prvo serijo baterijskih proizvodov, uspešnost le teh pa se kaže v vse širšem izboru. Husqvarna tako v svoji baterijski seriji ponuja vse od baterijskih žag, trimerjev, škarij za obrezovanje žive meje, pihalcev, višinske obrezovalce, vrtne kosilnice, pa vse do parkovne kosilnice Rider. Letos Husqvarna nadaljuje svojo baterijsko revolucijo in sicer z nahrbtno baterijo.

Besede so eno, praksa pa je druga realnost.

V podjetju TMS Brežice prisegajo na kvaliteto in na dobro komunikacijo s stranko in ravno zato vas od 29. do 31. marca vabijo na dneve odprtih vrat, kjer bo na voljo širok asortima strojev in možnost preizkusa izbranih modelov. Izmed ostalega bodo predstavljeni ravno baterijski stroji, ki jih bodo uslužbenci podjetja TMS Brežice postavili ob bok motornim strojem in prav tako dali možnost tudi strankam, da se prepričajo same. 

Prihodnost gre na baterije.

Pri razvoju baterijske serije produktov ni bilo nič prepuščeno naključju; vse je do podrobnosti dodelano. Ti stroji imajo pričakovano nizek nivo hrupa in tresljajev; med delom pa ni neposrednih emisij. Vsi ročno vodeni baterijski stroji so bili narejeni po enem zamenljivem 36 V baterijskem sistemu, z možnostjo uporabe ene baterije za celotno paleto proizvodov. V primerjavi z zmogljivostjo klasičnih baterij (BLi110)  je Husqvarna  tako z novo nahrbtno baterijo celo do devetkrat povečalo čas delovanja celotne palete izdelkov, kar je izjemen dosežek. Z drugimi besedami, s trimerjem lahko delate tudi na primer do osem ur, takšen podatek pa spreminja tudi pogled profesionalnih uporabnikov na baterijske stroje.

Med drugim Husqvarna baterijski stroji omogočajo tudi okretnost, enostavno in udobno namestitev nahrbtnika za baterijo, kar je tudi zelo pomembno z vidika varnosti: če se npr. s kablom kje zadenemo, se ta takoj izklopi. Celoten nahrbtnik je oblikovan ergonomsko in se lahko prilagodi vsem velikostim, pa tudi vsem uporabnikovim gibom, teža pa se lahko individualno porazdeli med boke in ramena, opisuje to pridobitev Melita Vučajnk iz TMS Brežice. Dodaja tudi, da so stranke baterijske stroje dobro sprejele, saj predstavljajo odlično alternativno motornim strojem, in ob tem nimajo stroškov vzdrževanja, ne prihaja do težav s staro mešanico goriva, z vžigom stroja, itd., pa še fizično lažji so. Tako se za baterijske stroje odločajo predvsem nepoznavalci vrtnih oziroma gozdnih strojev, srčni bolniki in starejši ljudje, - vse pogosteje pa tudi stalni uporabniki tovrstnih orodij.

Kakovost je prepoznavna in je nagrajena.

Kakovost baterijskih strojev Husqvarna in nahrbtne baterije je potrdila strokovna komisija pri ocenjevanju male kmetijske mehanizacije na sejmu Agra v Gornji Radgoni. Husqvarna v letu 2014 prejela odličje šampion, ki je najvišje priznanje, za serijo baterijskih modelov Husqvarna 536 LiHD60 – baterijske škarje za živo mejo, Husqvarna 536 LiXP – baterijska žaga in Husqvarna 536 LiR – baterijska kosa in nahrbtni akumulator. V letu 2015 pa je prejela odličje šampion za Husqvarna 436 Li – baterijska žaga , Husqvarna 136 LiHD45 – baterijske škarje za živo mejo in Husqvarna 436LiB – baterijski pihalnik.

Naj čas košnje ne bo izgubljen čas.

Husqvarna je razvila perfektno robotsko kosilnico in navdih je ponovno jemala v naravi. Skozi čas so nam ovce s svojo pašnjo pokazale, kako se dobi perfektna trata: poreže se malo, ves čas, v naključnem vzorcu. S tem navdihom je Husqvarna razvila Automower – originalno in vodilno robotsko kosilnico. V TMS Brežice vam bodo strokovno razložili, kako lahko tudi vi dobite popolno trato brez svojega lastnega dela. Pravijo, da so ljudje še vedno skeptični do robotskih kosilnic, vendar pa so rezultati nadpovprečni. Melita Vučajnk pravi, da se splača vložiti v robotsko kosilnico, vendar pa opozarja, da pred nakupom priporoča, da se kupec posvetuje s strokovnjakom, saj le tako lahko doseže pričakovane rezultate.