IZKORISTI GOTOVINSKI POPUST NA STROJE ► 10% S KODO HUSQVARNA10 ● 5% S KODO GOTOVINA5 ► Klikni za več ...
(0) izdelkov
V košarici še nimate izdelkov.
Izdelki
Close
Filters
Preferences
Iskanje

Snežne freze

Ta trenutek v spletni trgovini ni velike ponudbe snežnih frez. Za večjo ponudbo nam pošljite povpraševanje na splet@tms-brezice.si. Ponudbo snežnih frez si lahko ogledate v prodajnih katalogih.

Ne glede na to, kako zmogljivo frezo potrebujete, se bo za vas vedno našla visokokakovostna snežna freza Husqvarna, Cub Cadet ali Honda, ki jo imamo v ponudbi in bo kos vsaki nalogi.

Lopate so učinkovito delovno sredstvo za čiščenja snega, kadar morate občasno očistiti zasnežene stopnice in krajše sprehajalne poti, kadar pa je snežna napoved vsakodnevna, površina čiščenja pa večja – široki dovozi in terase, pa boste zasnežena jutra precej lažje začeli, če si boste pri čiščenju snega pomagali s snežno frezo.

Delo s snežno frezo bo opravljeno hitreje in boljše, prav tako pa je čiščenje snega enostavneje. V naši ponudbi so na voljo snežne freze za različne namene in z različnimi načini uporabe.

Snežne freze uvrščamo v tri skupine: enostopenjske snežne freze, dvostopenjske snežne freze in trostopenjske snežne freze. Različne stopnje označujejo čez koliko faz gre sneg preden ga snežna freza izmeče.

Snežna freza z enostopenjskim sistemom – Večplastna ojačana rezila valja zelo učinkovito zajemajo sneg, saj imajo takojšen stik s podlago. Valj hitro in enostavno odstrani do 15 cm višine snega iz gladkih in položnih površin. Enostopenjske freze nimajo dodatnega ventilatorja kot dvostopenjske. Prav tako nimajo kolesnega pogona ampak jih poganja polž. Odlična rešitev za dovoze, dvorišča, vrtne vhode in poti.

Snežna freza z enostopenjskim sistemom – Večplastna ojačana rezila valja zelo učinkovito zajemajo sneg, saj imajo takojšen stik s podlago. Valj hitro in enostavno odstrani do 15 cm višine snega iz gladkih in položnih površin. Enostopenjske freze nimajo dodatnega ventilatorja kot dvostopenjske. Prav tako nimajo kolesnega pogona ampak jih poganja polž. Odlična rešitev za dovoze, dvorišča, vrtne vhode in poti.

  • Majhne, ozke površine
  • Enostavno upravljanje
  • Podaljšani delavniki (LED luči)

Snežna freza z dvostopenjskim sistemom – omogoča učinkovito čiščenje velikih količin snega. Idealne za čiščenje do 30 cm zapadlega snega, mokrega, brozge in vsega vmes. Dve stopnji pomeni, da stroj sneg obdela v dveh korakih; polž zlomi in pobira moker in močan sneg, nato pa rotor odvrže sneg ven in stran od poti. Ta delitev dela pomeni več moči in veliko večjo razdaljo metanja v primerjavi z enostopenjskim. Dvostopenjski modeli imajo kolesni pogon. Snežne freze z dvostopenjskim sistemom so najboljša rešitev za večje površine kot so domači dovozi pa tudi za javne površine.

  • Večje površine
  • Udobno upravljanje
  • Podaljšani delavniki (LED luči)

Snežna freza s trostopenjskim sistemom – idealna izbira za odstranjevanje velike količine zapadlega nega, tudi na večjih površinah. Enostavno in hitro odstrani sneg tudi do 60 cm višine. Tristopenjska snežna freza zagotavlja vrhunsko moč in zmogljivost – kot dvostopenjska snežna freza na poživilih. Dva polža in en rotor delujeta usklajeno, da potegneta več snega, ledu in brozge skozi sistem – kot nalašč za prebijanje skozi koščke snega na koncu vašega dovoza v težkih zimskih mesecih.

  • Velike količine snega
  • Hitro upravljanje
  • Podaljšani delavniki (LED luči)

S trostopenjsko snežno frezo boste s čiščenjem snega končali do 50 % hitreje kot z dvostopenjsko snežno frezo. Tristopenjska snežna freza prenese absolutno najslabšo zimo in vam pomaga opraviti delo z manj truda.

Tristopenjske snežne freze so ekskluzivne za Cub Cadet.

Snežne freze Husqvarna

Snežna pokrajina je lahko čudovit pogled, lahko pa tudi težka ovira. Z visoko zmogljivo snežno frezo Husqvarna lahko zimo preživite udobneje. Husqvarna snežne freze nudijo dobre rezultate tudi pri čiščenju trdega in zbitega snega.

Zmogljivost v vsakem trenutku
Ne skrbite, če snega ne boste mogli počistiti takoj, ko zapade. Dvo-stopenjski sitem z lahkoto odstrani tudi trd in zbit sneg. Polž namreč sneg zmelje in ga nato podaja naprej do ventilatorja, ki ga potem izmeče skozi izmetni kanal. S pomočjo variabilno nastavljive hitrosti bo zmogljivost stroja vedno konstantna.

Izjemna okretnost in udobje
Spolzke površine ali poledica? Snežne freze Husqvarna so opremljene s pnevmatikami z zelo grobim profilom, ki vedno zagotavljajo dober oprijem. Ročice in ostalni krmilni elementi so nameščeni tako, da jih je moč enostavno doseči. Greti ročaji pa vam bodo skupaj z električnim zagonom zelo olajšali delo tudi v najbolj krutih zimskih razmerah.

Enostaven zagon v hladnem vremenu
Nizke temperature zelo hitro uničijo akumulator. Zahvaljujoč našem zagonskemu sistemu vam za to ne bo potrebno več skrbeti. Vašo snežno frezo Husqvarna enostavno priključite s podaljškom na vtičnico in pritisnete na gumb za zagon.

Snežne freze Cub Cadet

Cub Cadet snežne freze ponujajo linijo najboljše opreme za delo na prostem. Cub Cadet snežne freze so merilo kakovosti in zmogljivosti za Kanadčane, ki za težke zimske razmere potrebujejo močan stroj.

Snežne freze Cub Cadet z zmogljivim Cub Cadet OHV 4-taktnim motorjem z eklektičnim zagonom olajšajo čiščenje snega. Pomoč za krmiljenje Power Steering in težka jeklena polža omogočata, da bo snežna freza opravila svoje delo tudi v najtežjih pogojih.

Snežne freze Honda

Olajšajte si vsakdanje življenje s snežno frezo Honda. Honda enostopenjske, dvostopenjske in hibridne snežne freze so izjemno tiho, učinkovite in enostavne za uporabo. Snežne freze Honda poganjajo zanesljivi 4-taktni motorji Honda, ki se odlično obnesejo tudi v hladnem vremenu in vam pomagajo preživeti zimo.

Dovršena tehnološka izkušnja
Honda izdeluje najsodobnejše snežne freze že od leta 1981. V tem času so njihovi inženirji snežne freze še izpopolnili in izboljšali. Ustvarili so celo paleto inovativnih funkcij, zaradi katerih je čiščenje snega zanesljivo, hitro in enostavno.

Pogonske gosenice
Pogon z gosenicami zagotavlja izredno dober stik s podlago. Snežne freze z gosenicami se odlično obnesejo pri čiščenju strmih terenov, kamnitih dovozov in drugi neravni podlagi.

Hidrostatični pogon
Hidrostatični prenos omogoča nastavljivo hitrost vožnje, ne da bi to vplivalo na hitrost vrtenja polža.

Honda je ustvarila velik izbor snežnih frez za delo v najrazličnejših okoljih in tudi ekstremnih vremenskih pogojih.

Zakaj kupiti in investirati v snežno frezo?

Čiščenje snega je težko opravilo, ki lahko postane nujen del vaše vsakdanje rutine, če živite na območju, kjer so snežne padavine močne in pogoste. V kolikor za čiščenje snega uporabljate lopato je to ponavljajoča se obremenitev hrbta. Včasih obstajajo upravičeni razlogi, da se odločite zase in vašo lopato za odmetavanje snega zamenjate za snežno frezo.

Mislite na svoj hrbet
Dvigovanje in metanje težkega bremena ter nenaravno ponavljajoče se rotiranje predstavlja nevarnost za poškodbe in to še preden se upoštevajo ledene razmere. Snežna freza zmanjša obremenitev hrbta in vratu ter tveganje za druge vrste poškodbe, saj odpravlja nerodne in naporne gibe, vas drži pokonci in ohranja stabilnost tudi pri ledenih ploskvah.

Prihranite čas
Počistite svoj dovoz hitro, saj imate pomembnejše opravke. Čiščenje snega z lopato lahko nekaterim predstavlja tudi dvourno delo, ki lahko s snežno frezo postane 20-minutni opravek. Vedoč, da imate v garaži snežno frezo, snežna napoved za vas ne bo več slaba, pa tudi zjutraj se boste lažje zbudili. Končno boste porabili manj časa za odmetavanje snega na dovozu in več časa tam, kjer morate biti.

Čiščenje snega postane zabava
Neverjetno zadovoljujoče je s hitrim in lahkim gibanjem čistiti težek sneg iz celotnega dovoza in ustvarjati jasno pot brez snega. Snežne freze spremenijo trdo delo v zadovoljivo in prijetno delo.

Kaj upoštevati pred nakupom snežne freze?

Nakup snežne freze se lahko zdi obremenjujoč, saj je na trgu veliko različnih snežnih frez z različnimi lastnostmi in dodatki. Pomembno je, da veste kakšne so vaše potrebe in nato poiščete snežno frezo, ki jim bo zadovoljila. Če želite najti pravo snežno frezo zase, upoštevajte spodnje napotke, ki jih morate upoštevati pri nakupu snežne freze.

Kako veliko je območje, ki ga morate očistiti?
Nekatere snežne freze so bolj primerne za čiščenje snega z večjih površin preprosto zato, ker lahko sneg mečejo dlje. Enostopenjske snežne freze so zasnovane za obdelavo majhnih do srednje velikih dovozov, medtem ko so dvostopenjske in tristopenjske snežne freze bolj primerne za velike površine.

S katerega terena čistite sneg?
Tudi če želite očistiti majhno do srednje veliko območje, za katero bi lahko bila primerna snežna freza z enostopenjskim sistemom, bi lahko zaradi neravnega terena bila dvostopenjska ali tristopenjska snežna freza boljša izbira. Pomembno je torej tudi, kakšen je teren pod snegom – trdna in enakomerna tlakovana površina ali je to hrapava ali nagnjena površina.

Koliko snega običajno zapade?
Do osem centimetrov praškastega snega se šteje za "lahkega", medtem ko se do 16 centimetrov mokrega snega lahko šteje za "težkega". Enostopenjske snežne freze so zasnovane za čiščenje rahlega snega, medtem ko bodo dvostopenjske in tristopenjske plule po globokem snegu in s pomočjo nazobčanih valjev opravile z zbitim snegom ali celo ledom.

Kaj potrebujete od snežne freze?
Ko določite svoje osnovne potrebe po čiščenju snega, razmislite o svojih potrebah kot uporabniku, saj boste tako ugotovili katere vse funkcije in dodatki bi vam koristili. Na primer, če so površine, ki jih nameravate očistiti, slabo osvetljene, poiščite model s svetlimi žarometi. V kolikor imate težave s hrbtom se odločite za servo krmiljenje in električni zagon. Če imate nenehno mrzle roke, poiščite snežno frezo z ročaji za ogrevanje rok.

Kaj pomenijo različne stopnje snežnih frez?

Ta odgovor najdete že zgoraj, kjer smo posebej opisali značilnosti enostopenjskih, dvostopenjskih in trostopenjskih snežnih frez.

Snežne freze uvrščamo v tri skupine: enostopenjske snežne freze, dvostopenjske snežne freze in trostopenjske snežne freze. Različne stopnje označujejo čez koliko faz gre sneg preden ga snežna freza izmeče.

Enostopenjske snežne freze so najboljša rešitev za manjše površine kot so dovozi, dvorišča, vrtni vhodi in poti. Dvostopenjske snežne freze so idealne za večje površine in težje snežne razmere. Primerne so za čiščenje večjih površin na domačih dovozih, pa tudi javnih površinah. Trostopenjske snežne freze pa so velika nadgradnja prejšnjih in so idealne za čiščenje snega v težkih zimskih mesecih.

Katere specifikacije morate upoštevati pri nakupu snežne freze?

Iskanje pravega modela s pravimi specifikacijami je v celoti odvisno od vas in vaših osebnih preferenc. Spodaj smo navedli nekaj ključnih lastnosti snežne freze in zakaj jih je potrebno upoštevati.

Širina čiščenja – se nanaša na količino prostora, ki ga lahko pokrijete naenkrat. Ne glede na to ali imate dovoz z enim ali dvojnim avtomobilom, večja kot je širina čiščenja, manj prehodov boste morali narediti, da jo očistite.

Višina čiščenja – medtem ko imajo enostopenjske snežne freze lopatice polža v neposrednem stiku s tlemi, so dvostopenjske snežne freze zasnovane z možnostjo prilagajanja višine ohišja polža glede na vrsto površine iz katere čistite sneg. Pri tlakovanih površinah lahko polž pustite na najnižji višini, če pa čistite sneg z gramoza, je pomembna možnost prilagajanja višine, da s površine očistite čim več snega, ne da bi ob tem pobirali in metali gramoz.

Velikosti motorja – velikost motorja pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati, saj določa, koliko konjskih moči proizvede vaša snežna freza in koliko goriva porabi. Večji motorji podpirajo hitrejše pogonske sisteme in lažje manevriranje, vendar večji motorji niso vedno potrebni za povprečno dovozno pot.

Konjska moč – več konjskih moči pomeni večji stroj in večja učinkovitost.

Prikaži kot Mreža Seznam
Razvrsti po
Prikaži na stran

SNEŽNA FREZA HUSQVARNA ST 230 P

1.853,00€
or 48 x 43,71€
Snežna freza Husqvarna ST 230 P je idealna za domače uporabnike, ki želijo očistiti sneg z velikih dovozov in poti.

Delovna širina: 76 cm
Prostornina valja: 291 cm³
Tip menjalnika: Drsna plošča
Tip freze: Dvostopenjska

Ne pozabite! Freza za sneg za delovanje potrebuje še olje in gorivo.

Garancija: 2 leti za fizične osebe in 1 leto za pravne osebe.
Vsak stroj ima ob nakupu opravljen brezplačni prvi servis - nastavitev in preizkus.

MOŽEN SAMO PREVZEM V TRGOVINI!

SNEŽNA FREZA CUB CADET 528 HD SWE

1.899,00€
or 48 x 44,86€
Trostopenjska snežna freza Cub Cadet 528 HD SWE s kolesnim pogonom in vgrajenimi žarometi je odlična za čiščenje snega na domačih dovozih in poteh.

Delovna širina: 71 cm
Prostornina valja: 357 cm³
Tip menjalnika: Drsna plošča
Tip freze: Tristopenjska

Ne pozabite! Freza za sneg za delovanje potrebuje še olje in gorivo.

Garancija: 3 leta za fizične osebe in 1 leto za pravne osebe.
Vsak stroj ima ob nakupu opravljen brezplačni prvi servis - nastavitev in preizkus.

MOŽEN SAMO PREVZEM V TRGOVINI!

Snežne freze

Filter by:

Clear All
Min: 1.853,00€ Max: 1.899,00€
€1853 €1899