IZKORISTI GOTOVINSKI POPUST NA STROJE ► 10% S KODO HUSQVARNA10 ● 5% S KODO GOTOVINA5 ► Klikni za več ...
(0) izdelkov
V košarici še nimate izdelkov.
Izdelki
Close
Filters
Preferences
Iskanje

Montaža robotske kosilnice

Montaža robotske kosilnice

Odlično! Odločili ste se, da boste skrb za vašo zelenico prepustili robotski kosilnici. Vseeno pa je pred zasluženim počitkom potrebno še nekaj dela – vašega robota je potrebno instalirati. V spodnjem prispevku je Husqvarna podala 5 izhodišč za postavitev robotske kosilnice.

Montaža robotske kosilnice Automower Husqvarna

Pričnite s pregledom travnatih površin, ki jih želite kositi. Da bi zmanjšali nevarnost in možnosti zagozditev in poškodb kosilnice, morate s travnatih površin odstraniti kamenje, veje, orodje, igrače in podobne ovire. Če je trava višja od deset centimetrov priporočamo, da jo pred instalacijo in zagonom robotske kosilnice pokosite še s standardno vrtno kosilnico.

1. Postavitev polnilne postaje

Polnilno postajo postavite centralno glede na površino, ki jo nameravate kositi. Okoli polnilne postaje mora biti prostor. Polnilna postaja ne sme biti izpostavljena direktnemu soncu, namakalnim in zalivalnim sistemom, mora pa biti postavljena blizu električne vtičnice.

2. Polnjenje baterije

Ko ste namestili polnilno postajo, je čas za polnjenje robotske kosilnice. Robotsko kosilnico postavite v polnilno postajo in pričnite z naslednjim korakom. Polnjenje robotske kosilnice s prazno baterijo traja 80-100 minut.

Montaža robotske kosilnice Automower Husqvarna

3. Polaganje mejne žice

Mejna žica se položi ob robovih travnatih površin, ki jih bo kosila robotska kosilnica. Enostavno jo položite na travo in pritrdite s posebnimi klini, ki jih dobite z nakupom instalacijskega seta. Robotska kosilnica bo na ta način vedela kje so njene meje. Okoli gredic in grmovja naredite "otoke", da kosilnica ne bo zadevala v njih.

4. Polaganje vodilne žice

Namen vodilne žice je zapeljati Husqvarna Automower® nazaj v polnilno postajo vedno, ko je to potrebno. En konec vodilne žice priključite na polnilno postajo, drug konec speljite čez vrt na najbolj oddaljen konec vrta in ga tam priključite na mejno žico tako, da jo bo robotska kosilnica enostavno našla. Obe žici, mejno in vodilno potem priključite na polnilno postajo.

5. Sprostitev

Vključite vašo robotsko kosilnico Husqvarna Automower®, izberite štiri mestno PIN kodo, nastavite višino košnje in čas košnje. In to je to! Robotska kosilnica bo iz polnilne postaje zapeljala, ko bo napolnjena – sedaj bo vaša robotska kosilnica prvič uradno kosila. Kaj boste pa vi ta čas počeli? Sporočite nam v komentar! ;)

Montaža robotske kosilnice Automower Husqvarna

Pisni napotki niso dovolj jasni? Montaža je dobro predstavljena tudi v video obliki Kako instalirati robotsko kosilnico Automower®.

Želite, da za montažo robotske kosilnice poskrbimo mi?

Na vašo željo bomo namestitev vaše robotske kosilnice Automower® prevzeli mi. Postavili smo jih že kar nekaj in naš Karl se vedno potrudi, da je mejna žica skrbno in nemoteče položena ob robovih vašega vrta.

Kaj morate vseeno pripraviti sami?

Pred samim prihodom našega strokovnjaka, morate vašo zelenico pripraviti na novo poglavje košnje z robotsko kosilnico. S travnatih površin odstranite kamenje, veje in podobne ovire. Poleg tega je potrebno že predhodno določiti kje bo polnilna postaja in tam pripraviti vtičnico (dostop do elektrike).

Kakšni so stroški montaže robotske kosilnice?

  • strošek robotske kosilnice
  • 0.50 €/m mejni kabel (3.4 mm debelina)
  • 0.50 €/m montaža oziroma delo
  • 2.0 €/kom sponka
  • 2.0 €/kom konektor
  • 0.20 €/kom kavelj

Za montažo izven brežiške in krške občine se zaračuna tudi kilometrina.

Za lažjo predstavo – MALI montažni komplet vsebuje 150 m kabla (2.7 mm debelina), 300 kavljev za pritrditev, 3 konektorje, 5 sponk. Cena za vse našteto je cca. 110 €.

Pri montaži robotske kosilnice se montaža zaračuna po dejanski porabi. Montaža je opravljena korektno, kot da bi delali za lasten travnik. Uporabimo najmočnejši mejni kabel (3.4 mm debeline), saj je bolj odporen na vremenske vplive, pa tudi na zobe radovednih živali. Kabel položimo v zemljo in ne na površino trave, kar je sicer dovolj za normalno delovanje robotske kosilnice. S takšnim načinom ohranimo lep videz vaše zelenice, ter preprečimo morebitne spotike. Vseeno pa je pri kakšni obdelavi zemlje potrebno paziti, da ne poškodujete kabla.

Za več informacij ali dodatno pomoč nam pišite na splet@tms-brezice.si ali pa kar v komentar spodaj in z odgovorom pomagamo še komu.

Spremljate nas na družbenih omrežjih facebookinstagram in youtube.
Veseli bomo tudi vaše ocene na Google, saj nam s tem pomagate, da smo vidnejši na spletu 🧡

Oddajte komentar